Označavanje pekarskih i slastičarskih zapakiranih proizvoda

Kategorija: Rješenja

Svježe pripremljeni kolači i pekarski proizvodi (kruh, peciva, sendviči i ostali proizvodi) dostupni su kupcima za konzumaciju na svakom koraku unutar ugostiteljskih ili maloprodajnih prostora (od obližnje slastičarne, pekarnice, maloprodajne trgovine pa sve do trgovačkih lanaca).

Kada se navedeni proizvodi prodaju zapakirani potrebno ih je ispravno označiti prema zadanim propisima o deklariranju zapakiranih proizvoda.

Deklaracija prema zakonskim odredbama mora sadržavati niz informacija o proizvodu kao što su tablica nutritivnih vrijednosti ili popis alergena kako bi kupac bio informiran o tome što i od koga kupuje te gdje je proizvod proizveden. Temeljem kvalitete i navedenih podataka o proizvodu kupac donosi odluku o kupnji.

Kada je riječ o označavanju zapakiranih svježih proizvoda firma Info-kod nudi proizvođaču cjelovito rješenje za ispis naljepnica i tagova za isticanje cijena u maloprodaji.

Ovisno o količinama ispisanih etiketa i količini podataka koje je potrebno navesti na deklaraciji odabire se i odgovarajući printer kako bi pružio izvrsnu kvalitetu ispisa te dugoročno služio svojoj svrsi. Ukoliko je riječ o većim nakladama ispisa etiketa odgovarajući odabir je Zebra industrijski printer, odnosno ukoliko je riječ o manjim nakladama ispisa pogodno je odabrati Zebra desktop printer.

Etikete (naljepnice i tagovi) za označavanje proizvoda također se vrstom, dimenzijama i izgledom prilagođavaju proizvodu i mjestu apliciranja.

pekari, slastičari, etikete

Sukladno tomu možemo ih razvrstati na slijedeći način:

  • papirnate i plastificirane naljepnice
  • kartonski i PVC tagovi.

Najjednostavniji odabir je bijela etiketa koja se ispisuje pomoću odgovarajuće vrste ribona u crnoj boji.

Ukoliko proizvod želite istaknuti, nudimo opciju etiketa u više boja.

Etikete u boji se izrađuju na način da se dizajnira izgled etikete koji će sadržavati nepromjenjive podatke (poput loga firme, adrese ili se jednostavno odabere željena boja podloge), a na taj se izgled naknadno, prema potrebama, ispisuju promjenjivi podaci o proizvodu pomoću printera s ribonom u crnoj boji.

Papirnate etikete izvrstan su odabir za širu primjenu ukoliko je riječ o označavanju proizvoda koji ne dolazi u doticaj s vlagom. Takvi proizvodi obično su izloženi u rashladnim i grijanim vitrinama ili na policama.

Plastificirane etikete

Papirnata etiketa nije odgovarajuće rješenje u situacijama kada je proizvod izložen vlažnim uvjetima ili je u kontaktu sa zamašćenim rukama. Plastificirana etiketa svojom strukturom i jačinom ljepila izvrsno udovoljava zahtjevnijim uvjetima rada i skladištenju.

Kartonski i PVC termotransfer tagovi 

Riječ je o neljepivom termo transfer materijalu koji je namijenjen za isticanje cijena u maloprodaji. Ovisno o položaju proizvoda u vitrinama ili na polici moguće ih je umetnuti u policu ispred proizvoda ili u plastične etuije.

  • Kartonski tagovi su odgovarajući ukoliko je riječ o mjestu isticanja cijene koje nije direktno izloženo prljanju masnoćom ili čišćenju.
  • Plastificirani tagovi svojom strukturom podnose prljanje i čišćenje.

pekari, slastičari, etikete

Kategorija: Rješenja