Označavanje zapakiranih proizvoda voća, povrća, začinskog bilja i cvijeća

Kategorija: Rješenja

Voće i povrće, začinsko bilje i cvijeće su svježi proizvodi koji se mogu plasirati na tržište na razne načine, no ukoliko ih želite ponuditi trgovačkim lancima ili trgovinama općenito potrebno je udovoljiti određenim propisima o deklariranju proizvoda. Deklaracija prema zakonskim odredbama mora sadržavati određene informacije kako bi kupac bio informiran o tome što i od koga kupuje, te gdje je proizveden određeni proizvod. Temeljem kvalitete i navedenih podataka o proizvodu kupac donosi odluku o kupnji.

Kada je riječ o označavanju zapakiranih svježih proizvoda firma Info-kod nudi proizvođaču cjelokupno rješenje za ispis naljepnica, privjesnica i/ili tagova.

Ovisno o količinama ispisanih etiketa te količini podataka koje je potrebno navesti na deklaraciji odabire se i odgovarajući printer kako bi pružio izvrsnu kvalitetu ispisa i dugoročno služio svrsi. Ukoliko je riječ o većim nakladama ispisa etiketa odgovarajući odabir je Zebra industrijski printer, odnosno ukoliko je riječ o manjim nakladama ispisa pogodno je odabrati Zebra desktop printer.

Etikete (naljepnice, privjesnice i tagovi) za označavanje proizvoda također se vrstom, dimenzijama i izgledom prilagođavaju proizvodu i mjestu apliciranja.

Sukladno tomu možemo ih razvrstati na slijedeći način:

  • papirnate i plastificirane naljepnice
  • kartonske i plastificirane privjesnice i tagovi

Najjednostavniji odabir je bijela etiketa koja se ispisuje pomoću odgovarajuće vrste ribona u crnoj boji.

Ukoliko proizvod želite istaknuti, nudimo opciju etiketa u više boja.

Etikete u boji se izrađuju na način da se dizajnira izgled etikete koji će sadržavati nepromjenjive podatke (poput loga firme, adrese ili se jednostavno odabere željena boja podloge), a na taj se izgled naknadno, prema potrebama, ispisuju promjenjivi podaci o proizvodu pomoću printera s ribonom u crnoj boji.

Papirnate etikete izvrstan su odabir za širu primjenu ukoliko je riječ o označavanju proizvoda koji ne dolazi u doticaj s vlagom. Takvi proizvodi obično su izloženi u rashladnim i grijanim vitrinama ili na policama.

zapakirano voće i povrće

Plastificirane etikete

Papirnata etiketa nije odgovarajuće rješenje u situacijama kada je proizvod izložen vlažnim uvjetima ili je u kontaktu sa zamašćenim rukama. Plastificirana etiketa svojom strukturom i jačinom ljepila izvrsno udovoljava zahtjevnijim uvjetima rada i skladištenju.

označavanje voća i povrća

Privjesnica /biljne putovnice i tagovi

Ukoliko se radi o proizvodu koji nije moguće označiti naljepnicom poput stabla biljke, sadnice, vreće, drvene kašete i dr. takav proizvod se označava privjesnicama ili tagovima.

Riječ je o neljepljivom plastificiranom materijalu, koji se nakon ispisa aplicira na proizvod ovisno o kojem proizvodu je riječ.

Razlika između privjesnice, koja se još naziva biljna putovnica, i taga je u izgledu i tehničkoj izvedbi.

Ukoliko označavamo stablo biljke plastificirane trakice/privjesnice omotavaju se oko stabla te se pričvršćuju na stablo pomoću prethodno izbušene rupice ili pomoću klamerice ukoliko iste nisu izrađene s rupicom.

Nakon upotrebe, privjesnice i tagovi se vrlo jednostavno mogu odstraniti s označenog proizvoda.

Ukoliko je riječ o označavanju ambalaže proizvoda poput vreća i sl. izvrsno rješenje su kartonski ili plastificirani tagovi koji se po uzoru na privjesnice mogu proizvesti sukladno željama kupca i potrebama o označavanju proizvoda s rupicom ili bez.

označavanje biljaka i cvijeća

Kategorija: Rješenja